Direct contact? Bel: 036 - 531 02 89

Home > Over de Ark > Onze visie

Missie & visie van christelijke basisschool de Ark

Word de beste versie van jezelf 

Wij zijn een christelijke basisschool. Wij geloven in liefde, veiligheid, respect en vertrouwen. Deze woorden hebben kracht. Zij zijn zichtbaar in onze school, in ons handelen en zijn. Wij geloven in de kracht van onze leerlingen en hun eigenheid, in wie zij zijn en wie zij worden. Op De Ark helpen wij elkaar om de beste versie van onszelf te worden. 

Wij hebben elkaar nodig. Wij doen het samen. We hebben elkaar nodig. Om vooruit te komen. 

Onze ankerwoorden: 
Liefde is op De Ark zichtbaar in het oprecht interesse tonen in elkaar (ouder, leerkracht en leerling). Wij willen dat iedereen zich op De Ark gezien, gehoord en geliefd voelt. Wij gaan uit van het goede in ieder mens. 
Vertrouwen geven komt voort uit eerst jezelf kennen, waaruit je vervolgens de ander mag leren kennen en vertrouwen. Wij leren op onszelf en de ander te vertrouwen. 
Veiligheid heeft grenzen en regels nodig. Wij hebben samen de verantwoordelijkheid voor een veilige school en een veilige wereld. Als er veiligheid is, kunnen, mogen en durven wij onszelf te zijn.  
Respect is zichtbaar in onze school in hoe wij met elkaar en de wereld omgaan. Wij zijn ons bewust van onze overeenkomsten en verschillen. Wij leren een eigen mening te hebben en te onderbouwen vanuit een respectvolle benadering van de ander. 

Visie op leren 
Je leert bij ons de persoonlijke en cognitieve basisvaardigheden, met plezier, ontdekken, zelfstandig zijn, sociaalvaardig te worden, nieuwsgierig te zijn, wie jij zelf bent, communiceren, wie de ander is, respecteren, experimenteren, kwetsbaar zijn, vertrouwen, doorzetten, fouten maken, genieten, reflecteren, je talenten gebruiken, leren, zelfredzaam worden, samen en alleen te leren, inspireren(d).