Direct contact? Bel: 036 - 531 02 89

Home > Over de Ark

Over christelijke basisschool de Ark

Christelijke basisschool "De Ark"  is een basisschool in Almere-Haven. Het is één van de 18 scholen van Stichting Prisma. De school is gelegen in de wijk "De Hoven". Onze kinderen komen vooral uit deze wijk, maar ook uit de omliggende wijken trekt de school kinderen aan. Het leerlingaantal van de Ark is stabiel te noemen en ligt rond de 180 leerlingen.

Onderwijs die past bij de tijd van nu. Kinderen opvoeden en onderwijzen op weg naar zelfstandigheid vinden wij erg belangrijk. Basisschool De Ark biedt daarnaast veelzijdig onderwijs en laat kinderen met veel plezier leren op een manier die past bij de tijd van nu. Al jaren geloven wij dat deze manier van werken een positieve invloed heeft op onze sfeer, resultaten en de samenwerking met ouders.

Het team bestaat uit leerkrachten, een onderwijsassistente, een administratief medewerker, een conciërge, een intern begeleider en een directeur.  Wij hebben acht groepen. Om zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de diverse onderwijsbehoeften wordt gebruik gemaakt van het directe instructiemodel in combinatie met lessen zelfstandig werken (taaktijd). Tijdens deze lessen gaan de kinderen zelfstandig aan het werk met hun eigen ontwikkelingsdoelen waardoor de leerkracht tijd heeft om extra instructie te geven, preteaching toe te passen of highteaching (pluswerk) vorm te geven. De handelingsplannen die zijn opgesteld voor de kinderen, worden dus door de leerkracht zelf uitgevoerd.

Ons team

Tjesjen Kuiper-Douma
Tjesjen Kuiper-Douma
Directrice
Paulien Loots
Paulien Loots
Intern begeleider
Juf Petra
Juf Petra
Juf groep 1 & 2A
Juf Tessa
Juf Tessa
Juf groep 1 & 2B
Juf Simone
Juf Simone
Juf groep 3
juf Marieke
juf Marieke
Juf groep 4
Juf Irene
Juf Irene
Juf groep 4
Juf Cathelijne
Juf Cathelijne
Juf groep 5
Juf Laura
Juf Laura
Juf groep 6
Juf Hellen
Juf Hellen
Juf groep 7
Meester Ron
Meester Ron
Meester groep 7
Juf Daniëlle
Juf Daniëlle
Juf groep 8
Juf Manon
Juf Manon
Administratief medewerker
Meester Ruud
Meester Ruud
Conciërge